Kinesiska Lyckokakor
Har precis bakat kinesiska lyckokakor!
En halv sats
Du behöver
En och en halv äggvita
0,75 dl socker
En nypa salt
½ dl olja
Lite vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 msk polenta eller potatismjöl
1½ mask vatten
Elvisp
Bunke
Plattlägg
Grytlappar
Ca 15 lappar med lyckoord får du göra
Ungstemperatur 160 grader i 12 minuter
Gör såhär!
1.Sätt på ugnen och stoppa in plattlägget redan nu
2.Dela äggulan från äggvitan andvänd olika kärl (drickglas går med bra!) då behöver du inte göra om ifall du skulle misslyckas med ett ägg och såfort äggvitan är gla häller du den i den andra bunken då du är på den säkra sidan.
3. Visspa ägggvitorna fluffigt. Det är jättelätt med elvisp. Rör ner alla andra ingredienser. SMETEN ÄR KLAR!
4. Ta ut plättlägget ur ugnen OBS plärrlägget är supervarmt! Ställ plättlägget på en värmetålig yta t.e.x spisen pänsla lägget med matolja häll lite smet i varje rundel och smeta ut och när formarna är fyllda ställer du tillbaka plattlägget i ugnen i 12 minuter!
Därefter tar du ur kakorna och lägger in liten lapp i varja kaka och viker dom!
Receptet hittade jag på
http://svt.se/content/1/c8/01/03/94/60/lyckokakor.pdf
En halv sats
Du behöver
En och en halv äggvita
0,75 dl socker
En nypa salt
½ dl olja
Lite vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 msk polenta eller potatismjöl
1½ mask vatten
Elvisp
Bunke
Plattlägg
Grytlappar
Ca 15 lappar med lyckoord får du göra
Ungstemperatur 160 grader i 12 minuter
Gör såhär!
1.Sätt på ugnen och stoppa in plattlägget redan nu
2.Dela äggulan från äggvitan andvänd olika kärl (drickglas går med bra!) då behöver du inte göra om ifall du skulle misslyckas med ett ägg och såfort äggvitan är gla häller du den i den andra bunken då du är på den säkra sidan.
3. Visspa ägggvitorna fluffigt. Det är jättelätt med elvisp. Rör ner alla andra ingredienser. SMETEN ÄR KLAR!
4. Ta ut plättlägget ur ugnen OBS plärrlägget är supervarmt! Ställ plättlägget på en värmetålig yta t.e.x spisen pänsla lägget med matolja häll lite smet i varje rundel och smeta ut och när formarna är fyllda ställer du tillbaka plattlägget i ugnen i 12 minuter!
Därefter tar du ur kakorna och lägger in liten lapp i varja kaka och viker dom!
Receptet hittade jag på
http://svt.se/content/1/c8/01/03/94/60/lyckokakor.pdf
Kommentarer
Postat av: Sara 18år & mamma
Sv: Tack så mycket! :)
Postat av: Linnea
Ok bra att veta ;)
Trackback