Kinesiska Lyckokakor

Har precis bakat kinesiska lyckokakor!
                   En halv sats



    Du behöver
En och en halv äggvita
0,75 dl socker
En nypa salt
½ dl olja
Lite vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 msk polenta eller potatismjöl
1½ mask vatten

Elvisp
Bunke
Plattlägg
Grytlappar



Ca 15 lappar med lyckoord får du göra
Ungstemperatur 160 grader i 12 minuter


Gör såhär!

1.Sätt på ugnen och stoppa in plattlägget redan nu
2.Dela äggulan från äggvitan andvänd olika kärl (drickglas går med bra!) då behöver du inte göra om ifall du skulle misslyckas med ett ägg och såfort äggvitan är gla häller du den i den andra bunken då du är på den säkra sidan.
3. Visspa ägggvitorna fluffigt. Det är jättelätt med elvisp. Rör ner alla andra ingredienser. SMETEN ÄR KLAR!
4. Ta ut plättlägget ur ugnen OBS plärrlägget är supervarmt! Ställ plättlägget på en värmetålig yta t.e.x spisen pänsla lägget med matolja häll lite smet i varje rundel och smeta ut och när formarna är fyllda ställer du tillbaka plattlägget i ugnen i 12 minuter!
Därefter tar du ur kakorna och lägger in liten lapp i varja kaka och viker dom!


Receptet hittade jag på
http://svt.se/content/1/c8/01/03/94/60/lyckokakor.pdf







                                                                

Kommentarer
Postat av: Sara 18år & mamma

Sv: Tack så mycket! :)

2010-12-29 @ 20:42:26
URL: http://saraelinmarie.blogg.se/
Postat av: Linnea

Ok bra att veta ;)

2010-12-30 @ 12:40:43
URL: http://linnearapp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0